KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Dzień Europy

10.05.2021
Dzień Europy

Dzień Europy

10.05.2021

W tym roku szkolnym Dzień Europy świętowaliśmy podczas nauczania zdalnego. Uczniowie przygotowywali plakaty i potrawy z wybranych przez siebie krajów europejskich. Następnie podczas zajęć języka angielskiego oraz niemieckiego prezentowali je swoim kolegom i koleżankom. Jak widać po zdjęciach największym zaintere...

Konkurs historyczno-plastyczny

Z okazji 230 rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja, w naszej szkole zorganizowany został konkurs historyczny. Uczniowie przygotowali wiele pięknych prac plastycznych upamiętniających to ważne wydarzenie. Komisja konkursowa przyznała następujące miejsca w grupach klasy 3-5 oraz klasy 6-8: Pierwsze miejsce Maja...

Obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi

Obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi Każdy uczeń naszej szkoły wie, że Ziemia to nasze wspólne dobro i musimy o nią dbać. W tym roku po raz kolejny włączyliśmy się w obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi . Podczas lekcji przyrody i biologii dzieci uczyły się jak oszczędzać zasoby i surowce naszej planety. Tegoroc...

Kartka dla Amelki 

Uczniowie naszej szkoły ochoczo przyłączyli się ogólnopolskiej akcji pisania kartek urodzinowych dla Amelii Bartoszak z Ciechocinka, która dzielnie zmaga się z ciężką chorobą, a  23 marca 2021r. kończy 13 lat.  Wysłaliśmy 27 pięknych  kartek, wierząc, że 13  będzie dla niej szczęś...

XXII Szkolny konkurs recytatorski

26 marca 2021r. odbył się Szkolny konkurs recytatorski. Tegoroczna edycja zdarzenia była niecodzienna, inna niż wszystkie dotąd - bo przeprowadzona zdalnie na platformie Teams. Do recytacji przystąpiło 15 uczniów z klas IV - VII. Uczestnicy prezentowali po dwa wiersze. Jury w składzie - przewodnicząca - dyrekt...

Światowy Dzień Czytania Tolkiena

W naszej szkole po raz pierwszy na zdalnych lekcjach języka polskiego w klasach IV - VIII zorganizowano Szkolny Dzień Czytania Tolkiena. Na zajęciach czytano "Hobbita, czyli tam i z powrotem" i "Władcę Pierścieni". Uczniowie klasy VI przygotowali także prezentację multimedialną o Johnie Ronaldzie Tolkienie (Amelia Bern...

Prezenty bez pudła

W tym roku z okazji świąt Bożego Narodzenia w ramach ogólnopolskiej akcji "Razem na święta" społeczność Szkoły Podstawowej w Glinniku zdecydowała się wziąć udział w szlachetnej akcji Unicef Polska "Prezenty bez Pudła", w ramach której dostarcza się  produkty humanitarne do najbardziej potrz...

XXXI Festiwal Piosenki Patriotycznej i Harcerskiej "Zielona Nuta"

XXXI Festiwal Piosenki Patriotycznej i Harcerskiej "Zielona Nuta" odbył się w dniu 6 marca 2021r.

29 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Szkoła Podstawowa w Glinniku gra z Fundacją Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy od 1995 roku, rejestrując swoich wolontariuszy w Sztabie 921 w Tomaszowie Mazowieckim zbierając pieniądze na sprzęt medyczny przeznaczony dla ratowania życia i zdrowia najmłodszych dzieci, jak i seniorów. Tegoroczny finał był nie...