KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Z wizytą w Grotach Nagórzyckich

Uczniowie klasy VII wraz z opiekunami w dniu 22 czerwca udali się z wizytą do Grot Nagórzyckich. Poznali tam historię powstania zwiedzanego obiektu oraz dowiedzieli się do czego służył wydobywany piasek okolicznym mieszkańcom. Na wycieczkę uczniowie udali się komunikacją MZK. Przy tej okazji nabywali nowe umieję...

Pieszo do Spały

21 czerwca klasa 3 wraz z wychowawcą wybrała się na pieszą wycieczkę do Spały. W trakcie wędrówki uczniowie odwiedzili stadninę koni w Glinniku, relaksowali się w otoczeniu lasu , bawili się na placach zabaw i smakowali spalskie lody....

Wspólnie z nauczycielem języka niemieckiego uczniowie klasy IV oraz VIII przygotowali projekty edukacyjne, dotyczącego zagadnień gramatycznych oraz Landeskunde. Klasa czwarta wykonała opracowanie graficzne odmiany czasownika oraz podziału rodzajników, natomiast klasa ósma wykonała projekt- poc...

Zabawy na świeżym powietrzu

Uczniowie klasy pierwszej wykorzystują ostatnie dni nauki w szkole na kreatywne zabawy na świeżym powietrzu Dziś malowali farbami na folii swoje wymarzone miejsce do spędzenia zbliżających się wakacji. Góry, morze, łąka, stadiony sportowe- takie miejsca preferowały dzieci do spędzenia wakacji. Zabawa okazała się...

Wycieczka do pasieki

9 czerwca 2021 roku uczniowie klasy III pod opieką wychowawcy wyjechali na wycieczkę do pasieki w Janowie w gminie Żelechlinek. Program wycieczki obejmował: zwiedzanie pasieki połączone opowieścią o tajnikach pszczelarstwa, degustację miodu i produktów pszczelich, uloterapię – inhalację powietrzem ...

Szanowni Rodzice i Opiekunowie! Jesteśmy w trakcie kolejnego wyjątkowego roku dla wszystkich, zarówno dla dorosłych jak i młodszych mieszkańców wsi w związku z sytuacją epidemiologiczną w kraju i na świecie. W czasie zbliżających się wakacji dzieci będą spędzały więcej czasu w gronie rówieśnik&oacu...

OFERTA PÓŁKOLONII LETNICH – dotyczy tylko dzieci, których przynajmniej jeden rodzic jest ubezpieczony w KRUS,   Półkolonie odbędą się w szkole w Lubochni - termin 19- 30.07.2021,   ( 10 dni ), wiek 6-16 lat, odpłatność 70 zł,  obiad, bogaty program kulturalny ( wyc...