KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi

Obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi Każdy uczeń naszej szkoły wie, że Ziemia to nasze wspólne dobro i musimy o nią dbać. W tym roku po raz kolejny włączyliśmy się w obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi . Podczas lekcji przyrody i biologii dzieci uczyły się jak oszczędzać zasoby i surowce naszej planety. Tegoroc...

Konkurs historyczno-plastyczny

Z okazji 230 rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja, w naszej szkole zorganizowany został konkurs historyczny. Uczniowie przygotowali wiele pięknych prac plastycznych upamiętniających to ważne wydarzenie. Komisja konkursowa przyznała następujące miejsca w grupach klasy 3-5 oraz klasy 6-8: Pierwsze miejsce Maja...

Kartka dla Amelki 

Uczniowie naszej szkoły ochoczo przyłączyli się ogólnopolskiej akcji pisania kartek urodzinowych dla Amelii Bartoszak z Ciechocinka, która dzielnie zmaga się z ciężką chorobą, a  23 marca 2021r. kończy 13 lat.  Wysłaliśmy 27 pięknych  kartek, wierząc, że 13  będzie dla niej szczęś...

XXII Szkolny konkurs recytatorski

26 marca 2021r. odbył się Szkolny konkurs recytatorski. Tegoroczna edycja zdarzenia była niecodzienna, inna niż wszystkie dotąd - bo przeprowadzona zdalnie na platformie Teams. Do recytacji przystąpiło 15 uczniów z klas IV - VII. Uczestnicy prezentowali po dwa wiersze. Jury w składzie - przewodnicząca - dyrekt...

Światowy Dzień Czytania Tolkiena

W naszej szkole po raz pierwszy na zdalnych lekcjach języka polskiego w klasach IV - VIII zorganizowano Szkolny Dzień Czytania Tolkiena. Na zajęciach czytano "Hobbita, czyli tam i z powrotem" i "Władcę Pierścieni". Uczniowie klasy VI przygotowali także prezentację multimedialną o Johnie Ronaldzie Tolkienie (Amelia Bern...

U NAS CZYSTY LAS - akcja ekologiczna

Drodzy Nasi EKO-Przyjaciele, Kwiecień to Miesiąc Ziemi, obchodzimy wtedy również Międzynarodowy Dzień Ziemi. Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi  promuje postawę proekologiczną i już po raz drugi zachęca społeczność  woj. łódzkiego, dorosłych, dzieci, młod...

Informacja dla rodziców/opiekunów dzieci uczestniczących w "Programie dla szkół"

Szanowni Rodzice i Opiekunowie, mając na uwadze obecną sytuację epidemiczną oraz wprowadzenie szczególnych obostrzeń w zakresie funkcjonowania placówek oświatowych mających na celu zapobieganie, przeciwdziałanie i zwalczanie COVID-19 wprowadzone zostały zmiany w realizacji „Programu dla szkół...