KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stanowisko profilatyczne podczas Dnia Sportu

W dniu 15.06.2021r. w Publicznej Szkole Podstawowej odbył się Dzień Sportu. Tego dnia oprócz typowych konkurencji sportowych i atrakcji dla dzieci, pedagog szkolny wraz z p. Aleksandrą Motyl z Wydziału Edukacji Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Tomaszowie Maz. utworzyły stanowisko profilaktyczne, które cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród uczniów. Uczniowie i nauczyciele mieli możliwość przymierzenia alkogogli i narkogogli, a także uczestniczenia w konkurencji sportowej z ich użyciem. Dzięki temu zobaczyli jak zmienia się percepcja po użyciu alkoholu czy narkotyków. Dzieci i młodzież uzyskały informacje na temat negatywnych skutków używania substancji psychoaktywnych, a także wpływu odżywiania i aktywności fizycznej na prawidłowy rozwój człowieka. Podczas Dnia Sportu nastąpiło także podsumowanie programów edukacyjno-profilaktycznych, które realizowane były w minionym roku szkolnym: "Bieg po zdrowie", "Trzymaj formę", "Dopalaczom mówimy STOP - wybieramy zdrowie".