KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

U NAS CZYSTY LAS - akcja ekologiczna

Drodzy Nasi EKO-Przyjaciele,

Kwiecień to Miesiąc Ziemi, obchodzimy wtedy również Międzynarodowy Dzień Ziemi. Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi  promuje postawę proekologiczną i już po raz drugi zachęca społeczność  woj. łódzkiego, dorosłych, dzieci, młodzież, którzy  dostrzegają konieczność dbania o środowisko  do wspólnej walki z zaśmiecaniem terenów leśnych , zagajników, skwerów, terenów zielonych w najbliższej okolicy/ gminie, mieście, powiecie/.

Zapraszamy do II edycji akcji ekologicznej

 U NAS CZYSTY LAS

Wybierzcie się do spacer, przynieście dowolną ilość śmieci. Po powrocie do domu wyrzućcie je do śmieci domowych, pamiętając o prawidłowej segregacji.

Następnie wykonajcie 3 zdjęcia lub 2 i wstawcie je w komentarzach na naszym FB. Pod postem/ Pod postem  https://www.facebook.com/hashtag/unasczystylas 

  1. zdjęcie: zdjęcie śmieci w lesie i ich lokalizacja / przed sprzątaniem/;
  2. Zdjęcie po zabraniu śmieci/ po sprzątaniu/;

Dodajcie, jeśli macie ochotę 

  1. zdjęcie -przedmiotu który powstał z min. ze śmieci przyniesionych z lasu i wykorzystanych do budowy/ ale nie jest to konieczne/.

Uczestników akcji nagrodzimy drobnymi upominkami.

Zapraszamy

Links:

http://www.wfosigw.lodz.pl/